Van kerk naar Markehuis

Crescendo in Kerstsfeer

Afgelopen weekend stond in het teken van het Kerstconcert van Crescendo. Sinds lange tijd met de Kerst weer in het Markehuis. De kerk is helaas te klein voor niet alleen de muzikanten maar ook het publiek. De zaal van het Markehuis zat dan ook gezellig vol. 

De sneeuwpop lette op alles

Met man en Sarah de Graaf is er gewerkt om de zaal in orde te maken. Sarah was coördinator Kerst, dat wil zeggen, zij nam de verantwoordelijkheid op zich om van een saaie strakke sporthal een Kerstig en sfeervol geheel te maken. Nou en dat is haar met haar troepen toch maar weer goed gelukt! Toppers!

Gijs en Suzan verzorgden de warme versnaperingen buiten, heerlijke gluhwein en warme chocolademelk.

Muziek maken is toch heerlijk

Het publiek stroomt binnen, het geroezemoes begint, stoelen worden bijgezet en de klok slaat half 3. Muzikanten komen aangelopen in stijlvol zwart/wit met een rood accent, keurig zoals afgesproken. De avond wordt met muziek geopend en wel met ’the spirit of Christmas’. Zo komt iedereen meteen in de formidabele stemming.

De voorzitter, Roelie Reinders, opent de avond dan in woord. Zij geeft het spreekijzer door aan Ina Reinders die de avond keurig aan elkaar praat, zodat het publiek de informatie ontvangt over de muziek en de muzikanten de monden en handen/voeten (en wat slagwerkers nog meer gebruiken) kunnen ontspannen.

Eigenwies heeft ook een muzikale bijdrage, zelfs met hulp van echte boomwackers.

Een topprestatie van alle leerlingen en hun begeleiders.

Gerhard ter Beek

Uit de kerk wil niet zeggen uit het hart van de kerk. De dominee Gerhard ter Beek heeft een Kerstverhaal voorgedragen. Je beeld je, terwijl je luistert, het verhaal in, je droomt een klein beetje weg en ziet het verhaal voor je en vergeet bijna dat je in een zaal vol mensen zit (die dit overigens ook doen). Ook voor volwassenen is het heerlijk om af en toe gewoon te luisteren naar een verhaal, zonder terugkoppeling, zonder interactie, gewoon luisteren.

Foto’s zijn er natuurlijk ook gemaakt, dit keer door Bertus Reinders, deze stonden dezelfde avond al online. Bertus ook jij bedankt voor de beeldende impressies.

Poster Kerst 2018 door J-Sketch

Gerelateerde berichten