Einde Eigenwies, Dapper & Getikt??

Na een heel bijzonder jaar voor ons allemaal maar toch ook zeker voor de jeugdleden die in een keer online muzieklessen moesten gaan volgen.

AMV; daar begint het mee!

Begin november zijn de AMV-lessen gestart in Grolloo en Rolde met 18 (!) leerlingen. In december gingen door de pandemie alle fluiten de etuis in doordat fysiek bij elkaar komen niet meer mocht. De blokfluitleerlingen waren dus plotsklaps allemaal thuisfluiters. Gelukkig konden ze halverwege juni weer met fluit en al op stap. Er werd een herstart gemaakt, net zoals Max Verstappen wel eens doet. Na de zomervakantie worden de laatste lessen gevolgd en wordt het blokfluitavontuur bezegeld met een gezamenlijk koffieconcert in samenwerking met Eigenwies.

De andere lessers

De leerlingen op saxofoon, koperinstrumenten en slagwerk hebben afgelopen seizoen veel online lessen gevolgd. We zijn erg blij dat deze mogelijkheid er was. We zijn echter nog blijer dat het nu hoogstwaarschijnlijk niet meer hoeft. Op naar volgend seizoen vol op samen muziek maken! Voor meer informatie over de muziekopleidingen die Crescendo biedt klik hier.

Bekroning

Voor muziek kun je net als voor school examens halen. De leerlingen van Crescendo doen het dan ook bijzonder goed. Crescendo is weer veel gediplomeerden rijker. Zij kunnen nu de stap maken naar het grote orkest en natuurlijk bij Eigenwies als voorbeeld meespelen. Alle orkestervaring is mooi meegenomen!

Bijzonder jaar voor ons allemaal; de afsluiting

Op vrijdag 2 juli hebben wij een uitje voor de jeugd georganiseerd als afsluiting van het muziekseizoen. Door het mooie aantal leerlingen was de opkomst gezellig groot. De trekkertram van de Boerhaarshoeve vertrok vanaf het Markehuis Grolloo richting de zandspeelplaats Grolloo. Daar kreeg iedereen een broodje knakworst. Vervolgens gingen de verschillende groepjes een speurtocht doen in het bos. Ze moesten letters verzamelen en mieren tellen. Tussendoor speelden ze allerlei spelletjes met elkaar. Na de prijsuitreiking van een heuse slagroomtaart, bracht de trekker tram iedereen weer terug naar het Markehuis.

Crescendo

Bij het A-orkest was het ook een jaar anders dan anders. Er is minder gezamenlijk muziek gemaakt bij zowel de repetities als de concerten. De hechte band is echter niet minder geworden. Met veel activiteiten houd je de boel toch bij elkaar. Met acties zoals ‘een bloemetje onder de riem’ zijn we toch te zien geweest in het dorp. Bij verschillende families Enting zijn er zelfs nog serenades gebracht na de versoepelingen. Heerlijk om dit weer te mogen doen. Volgend seizoen gaan we er weer een muzikaal hoogstandje van maken.

Fijne zomervakantie iedereen en tot volgend jaar!

Gerelateerde berichten