A-, B- en C-orkest

Zoals wellicht bekend is bestaat muziekvereniging Crescendo Grolloo niet uit 1 orkest. We hebben er namelijk wel 4! Samen vormen deze 4 orkesten onze fanfare, onze muziekvereniging en het muzikale hart van Grolloo.

Het A-orkest

In het A-orkest stromen de leerlingen in die het A-examen hebben gehaald of in ieder geval op dit niveau kunnen meespelen. Doordat ze meespelen in een groot orkest met meer ervaren leden worden de leerlingen sneller meegenomen naar een hoger niveau. De stukken zijn moeilijker dan bij het B-orkest; dit maakt het leuker en geeft meer uitdaging voor de jonge muzikanten. Het A-orkest heeft ook de meeste optredens en deze zijn ook heel gevarieerd. Zo spelen we eind juli op het Zomerfeest middenin Grolloo, in december het Kerstconcert en in maart natuurlijk onze jaarlijkse uitvoering, waar we altijd alles uit de kast proberen te halen om op de inwoners van Grolloo en omstreken een super indruk te maken.

Het B-orkest = Eigenwies

Ons jeugdorkest heeft een eigen naam Eigenwies en eigen herkenbare kleding zoals hoodies en polo’s.

Eigenwies in nieuwe polo's

Zodra de leerlingen een eindje op weg zijn met de lessen mogen ze meespelen met dit orkest. In dit orkest leren ze hoe ze samen moeten spelen in een echt orkest onder leiding van een echte dirigent. De leerlingen, van jong tot een iets meer belegen leeftijd, studeren samen stukken in, zodat ze die ten gehore kunnen brengen op verschillende concerten. Door onze eigen opleiding in Grolloo met gekwalificeerde leraren worden de leerlingen goed voorbereid op o.a. het samenspelen in een orkest en de diverse muziekexamens (theorie en praktijk).

Het B1-orkest = Dapper

Dapper is ons leerlingen orkest. De eerstejaars kunnen zo ervaring opdoen om in een echt orkest te spelen. Door samen te spelen leer je sneller en dit motiveert natuurlijk enorm. Zij treden samen op met een paar leden van Eigenwies ter ondersteuning. Hieronder zie je ze optreden op ons voorjaarsconcert 30 maart 2019.

Het C-orkest

Dit is het kleinste orkest dat we hebben binnen de vereniging,
maar wel degelijk belangrijk. Onder deze naam verzamelen we de jongste en nieuwste leden die bij ons de blokfluit leren bespelen. Het lesseizoen begint direct na de herfstvakantie en stopt op de jaarlijkse uitvoering van Crescendo in maart. Dan krijgt elke blokfluiter zijn of haar certificaat en wordt het blokfluitjaar goed afgesloten. Bij de jaarlijkse instuifavond krijgen deze leerlingen de kans alle instrumenten die de vereniging te bieden heeft te proberen. Vaak krijgen ze dan dezelfde avond nog een instrument mee naar huis, zodat het volgende avontuur direct kan beginnen!

Er zijn ook leerlingen die liever meteen op een instrument gaan lessen. Dit kan natuurlijk ook. Lees hierover meer op onze opleiding pagina.