Blokfluiters krijgen diploma op Jeugdconcert

Vrijdag 5 april kwamen aan het einde van de middag 50 leerlingen van Crescendo naar Het Markehuis. Dat was niet alleen voor de gezelligheid en de patat. Nee, er werd nog even stevig geoefend om vol vertrouwen  aan ouders, verzorgers en andere belangstellenden hun muzikale kwaliteiten te laten horen. 

Om 19.30 uur opende het leerlingenorkest Dapper, daarna waren de blokfluitleerlingen aan de beurt. Vol enthousiasme speelden zij o.a. “de blokfluitrap”. Na hun optreden kregen ze van de voorzitter hun welverdiende diploma uitgereikt. 

Sommige van hen kiezen voor blokfluit 2.0., een nieuw initiatief van de jeugdcommissie van Crescendo. In deze serie lessen gaan ze ook kennis maken met andere fanfare-instrumenten. 

Het jeugdorkest Eigenwies nam het stokje over en de slagwerkgroepen Getikt 1 en Getikt 2 sloten af. 

De avond stond onder leiding van jeugddirigent Durk Dikland bijgestaan door slagwerkdocent Johan Calf. 

Leerlingen en publiek hebben genoten van dit muzikale uurtje. Voor Crescendo was het een druk weekend. Op zaterdagavond 6 april was er een Dubbelconcert in Westerbork samen met Het Orkest. Dit naar aanleiding van het jubileum van Crescendo en dat beide orkesten onder leiding staan van Egbert Stroeve. 

Gerelateerde berichten