Crescendo heeft een nieuwe dirigent!

Afscheid Henk

Na een paar succesvolle jaren hebben Henk en Crescendo besloten om verder te gaan zonder elkaar, muzikaal gezien dan. De schok was bij sommigen best groot. Na een afscheidsdiner te hebben gehad in het Markehuis was de scheiding officieel.

Een vacature

De vacature was nog maar net in de lucht of de aanvragen stroomden binnen. Blijkbaar ligt Crescendo nog goed in de markt. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Dan moet je een keuze maken. Er is besloten om 3 kandidaten uit te nodigen en ze elk een repetitieavond te geven om zich te laten zien aan alle leden.

De proefdirecties

Alle leden kregen op de proefdirectieavond een formulier die ze in mochten vullen. Gelukkig nam iedereen dit serieus waardoor het voor de commissie een stuk transparanter werd. Drie woensdagen achter elkaar zaten we gespannen te wachten op wie er door die deur zou stappen. We speelden een stuk van ons voorjaarsconcert en een stuk van ons laatste optreden in Schoonloo, de dirigenten mochten zelf kiezen uit de setlisten. Als derde hadden de dirigenten zelf een stuk meegenomen. Deze werd dan ook Prima Vista gespeeld, wat betekend dat je het stuk moet spelen zonder dat je het eerder gezien hebt. Alledrie waren het leuke en leerzame avonden.

De keuze

Door een commissie, bestaande uit leden die alledrie de repetities hebben meegespeeld, zijn alle beoordelingsformulieren doorgenomen. Stuk voor stuk, punt na punt. Niks bleef onopgemerkt. Door alle plus- en verbeterpunten op een rij te zetten, is onze conclusie dat Egbert Stroeve het moet worden. Na een telefoontje, was de dirigeerstok door de kerk! Egbert enthousiast, wij enthousiast. Op naar de eerste ‘Maak-kennis-met-Egbert-avond’.

Een Kahoot!?

Vraag 1, meteen een instinker!
Ontspannen begin hoor!

De kennismaking moet zoals altijd niet gewoon, niet saai, niet doorsnee zijn. Nu schijnt het dat een ‘Kahoot!’ maken helemaal in is. Nou, dan blijft Crescendo natuurlijk niet achter. Een ‘Kahoot!’, is een quiz gemaakt op een website. Als je dan inlogt kun je deze afspelen op een groot scherm en kan iedereen die een mobieltje of een tablet heeft meespelen. Een goede WiFi verbinding is wel handig. De Kahoot! was een succes. De kennis werd uitgebreid getest, zowel muzikaal en als de Crescendo-geschiedenis.

Vernieuwing

Crescendo is de laatste jaren al goed bezig op het gebied van vernieuwen. Van buiten en van binnen, online en offline. Zo ook de muziekstukken zijn aangepakt. Op de komende dorpsfeesten zul je dan ook veel meer nieuwe muziek horen.

Gerelateerde berichten