Foto’s van beide concerten vindt u in het fotoalbum van Crescendo op https://myalbum.com/folder/QhezsAx2Q8UF/.

Openingsconcerten een groot succes!

koninklijke erepenning crescendo grolloo Markehuis

Zaterdagavond 27 januari en zondagmiddag 28 januari ’24 kon de voorzitter van Crescendo uit Grolloo een bomvolle zaal welkom heten bij de jubileumconcerten. Ze bedankte alle leden en niet-leden voor het werk dat is verzet met het oog op het jubileumjaar. Het eerste exemplaar van het jubileumboek werd uitgereikt aan Hanny Nijmeijer. Zij is 87 jaar en speelt nog steeds haar partij mee. Meer info over het jubileumboek vindt u hier Jubileumboek 100 jaar Crescendo.

Na de feestelijke opening (met een jarige dirigent Egbert Stroeve) liet het A-orkest van zich horen. Het publiek was met name onder de indruk van het stuk Oregon en de drumsolo van Frank Burghgraef (Sparkling drums).

Een bijzonder moment was de toespraak van burgemeester Hiemstra die namens de koning een erepenning kwam overhandigen. Daarnaast was er nog een cheque namens de gemeente. Ook wethouder Kiena ten Brink was hierbij aanwezig. Namens de muziekbond KNMO heeft voorzitter Eshuis een gouden legpenning uitgereikt. Beide heren noemden het opmerkelijk dat Crescendo groeit en bloeit en dat er zoveel jeugd aanwezig is. Vooral het enthousiasme dat bij de vereniging aanwezig is wordt als bijzonder gezien. 

Na de huldigingen van 5 muzikanten, waaronder erelid Jan Reinders voor 50 jaar, was er tijd voor de leerlingen, jeugd en slagwerkgroep. Het publiek kon genieten van Dapper, Getikt en Eigenwies.

Als afsluiting van het thema “Een reis door de tijd’ is er afgesloten met een quiz samen met het publiek (petje of/petje af) waarbij muziek en kleding van de afgelopen eeuw een rol speelden. De winnaar uit het publiek ging met een slagroomtaart naar huis. 

Al met al kan Crescendo terugkijken op een geslaagde start van het jubileumjaar. Op 23 maart  ’24 zal de KMKJWF ter ere van Crescendo en Harmonie Gasselte een concert geven in De Boerhoorn. Meer informatie daarover volgt. 

Voor meer informatie en updates volg onze socials op Facebook en Instagram.

Gerelateerde berichten