Jubileumboek 100 jaar Crescendo

Vaandel Crescendo Muziekvereniging Grolloo 100 jaar jubileum

Er is maanden gewerkt door een groep leden en niet leden om de geschiedenis van 100 jaar Crescendo in boekvorm weer te geven. Leen de Graaf sr., Henk Zeelenberg en Bas Luinge hebben zich vooral verdiept in de historie met betrekking tot de oprichting. Hiervoor hebben ze veel oude artikelen gelezen uit allerlei archieven. Hierbij zijn zij geholpen door Bertus Reinders die vanuit Stichting Old Grol ook materiaal ter beschikking had. Oude fotoalbums zijn opgevraagd en veel foto’s hiervan zijn gedigitaliseerd en opgeslagen op de website https://oldgrol.nl/. Bertus heeft veel oude foto’s aangeleverd voor dit boekje. Op de voorkant pronkt het vaandel van Crescendo. Het oudste vaandel van Drenthe en ooit tentoongesteld in het Drents Museum in Assen. Het boekje is opgedeeld in verschillend hoofdstukken zoals: Oprichting, Dirigenten, Repetities, Concerten, Concoursen en festivals, Overige optredens, Kleding, Vervoer, (Ere)leden, Financiën, en overige. Vanuit het bestuur hebben verder Renate Greveling (secretaris), Aallien Thijms (penningmeester) hun medewerking verleend. De eindredactie is gedaan door Inge Matthezing en Roelie Reinders (voorzitter). Uiteraard is ook de vormgeving van grootste belang, maar deze was is goede handen bij Janniek Reinders-Van Klinken van J-sketch https://www.j-sketch.nl/.

Het allereerste exemplaar is uitgereikt aan erelid Hanny Nijmeijer tijdens het openingsconcert van het jubileumjaar op 27 januari ’24. Na het concert ontvingen leden en genodigden een exemplaar.
Maar er zijn nog voldoende boekjes over voor andere geïnteresseerden. Mocht u een exemplaar willen om alles eens rustig na te lezen en te bekijken dan kunt u dit melden bij de voorzitter Roelie Reinders. Ook kunt u terecht bij één van onze muzikanten. Ze worden verstrekt tegen kostprijs en dat is €3,=. Betaling en verstrekking gaat in overleg.

Gerelateerde berichten