Zaterdagavond 27 januari totaal uitverkocht! Geen toegang meer mogelijk zonder kaartje. Reserveren voor zondagmiddag 28 januari nog mogelijk, maar hier gaat het om de laatste plekken.

Op 26 januari ’24 is het 100 jaar geleden dat muziekvereniging Crescendo uit Grolloo is opgericht. Uiteraard wordt er aan dit historisch moment veel aandacht besteed. De aftrap van het jubileumjaar vindt plaats op zaterdagavond 27 januari met een concert met de sprekende titel “Een reis door de tijd”. Naast een gevarieerd muzikaal gebeuren met veel verschillende muziekstijlen is er die avond ook tijd voor officiële zaken. Zo zal er een koninklijke erepenning worden uitgereikt door burgemeester A.W. Hiemstra en een legpenning van de KNMO welke wordt uitgereikt door de voorzitter van de Muziekbond Groningen Drenthe. Daarnaast worden ook leden gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap. Na de pauze is er een interactief gedeelte met het publiek. Hierbij speelt het jeugdorkest Eigenwies een grote rol. Maar ook kunnen de aanwezigen genieten van aankomend talent d.m.v. optredens van de slagwerkgroep “Getikt” en de beginnende muzikanten van “Dapper”.

Op zondagmiddag 28 januari is er ook een concert, waarbij het officiële gedeelte wordt vervangen door aandacht voor de groep blokfluiters. 

Bijzonder om te  vermelden is nog er een muziekstuk wordt geschreven ter ere van dit jubileum door componist Jan de Haan. En er is hard gewerkt aan een jubileumboek waarin de geschiedenis van 100 jaar Crescendo is beschreven deze is geïllustreerd met veel foto’s uit het archief. De presentatie van dit boekje zal ook op het concert van 27 januari zijn. 

Entree is €5,00 (18+) onder de 18 jaar gratis entree. Wel graag aanmelden i.v.m. de capaciteit van de zaal. (Zie hieronder). Alleen nog kaarten voor de zondagmiddag beschikbaar!

Reserveren kan via reserveringencrescendo@gmail.com en via het telefoonnummer 06 22 41 91 87.

Het jubileumjaar wordt afgesloten op zaterdag 25 januari ’25, tot die tijd zal Crescendo nog veel van zich laten horen in Grolloo en omgeving. 

Gerelateerde berichten